De noodzaak van een goed functionerende buitenruimte, met voldoende zitmogelijkheden, groen en veilige en schone straten, kan niet genoeg worden benadrukt. Hoe kunnen alle gebruikers van de openbare ruimte zich nog veiliger en meer op hun gemak voelen? En hoe kunt u ervoor zorgen dat het straatbeeld van uw stad, gemeente of bedrijventerrein verbetert? Passend straatmeubilair draagt bij aan het creëren van een uitnodigende, veilige en levendige buitenruimte en bevordert tegelijkertijd sociale interactie en het gemeenschapsgevoel.

Een samenhangend geheel
Een goed ingerichte buitenruimte vraagt om bewuste keuzes, gebaseerd op specifieke locatiebehoeften. Om banken, picknicktafels, plantenbakken, boombescherming, afvalbakken of afzetpalen, die samen de juiste mix vormen en voor samenhang zorgen. Het doel is in alle gevallen het creëren van een aantrekkelijke en uitnodigende buitenruimte, waar mensen graag samenkomen, ontspannen en genieten.

Stimuleren van sociale interactie
Buitenbanken nodigen voorbijgangers uit om even te pauzeren, te ontspannen en te genieten van de omgeving. Wanneer mensen een plek hebben om te zitten en te rusten, is de kans groter dat ze tijd buiten doorbrengen, wat ook sociale interactie stimuleert. Picknicktafels zijn eveneens ideaal om mensen samen te brengen en buiten te laten genieten van een maaltijd of een drankje.

Duurzaam straatmeubilair
Ontwerpers en fabrikanten besteden veel aandacht aan het gebruik van duurzame materialen bij de ontwikkeling van straatmeubilair, rekening houdend met de circulaire economie. Zo is de Circsit buitenbank van VelopA, gemaakt van gemeentelijke reststromen, volledig circulair. Door te kiezen voor milieuvriendelijk, duurzaam buitenmeubilair kun je als stad, gemeente of bedrijf het verschil maken.

Vergroenen van de buitenruimte
Met plantenbakken, boombakken en landschapselementen kunnen groene zones worden gemaakt, die bijdragen aan een gevoel van welzijn en verbondenheid met de natuur. Door buitenruimtes aantrekkelijker te maken, worden mensen aangemoedigd om meer tijd buiten door te brengen, wat kan leiden tot een actievere levensstijl, verbeterde geestelijke gezondheid en een groter gevoel van gemeenschap. Groene plekken in de stad waar je kunt ontspannen, bewegen, spelen en ontmoeten zijn belangrijk voor gezond stedelijk leven (bron: RIVM).

Kortom, straatmeubilair speelt een cruciale rol in het creëren van een aantrekkelijke en veilige openbare ruimte. Straatmeubilair maakt de openbare ruimte comfortabel, brengt mensen samen en zorgt voor een positieve beleving van straten, parken en buitengebieden.

Heeft u plannen om uw buitenruimte in te richten? VelopA denkt graag met u mee. Samen met u werken we graag mee aan een duurzame verbetering van het straatbeeld in uw stad, gemeente of bedrijventerrein. 

Contacteer een van onze adviseurs.

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.