Persbericht - Overname LUMIGUIDE

 

CROWD kondigt met trots de volledige acquisitie van LUMIGUIDE Smart Mobility Solutions aan.
Sinds de oprichting in 2014 heeft Creators of the outside world (CROWD) altijd de ambitie gehad om een significante impact te hebben op de openbare leefomgeving buiten.
Als jonge en innovatieve groep van gevestigde bedrijven zijn we betrokken bij en dragen we bij aan het ontwerpen en inrichten van openbare ruimtes met producten die modaal vervoer, socialisatie en interactie mogelijk maken, samen met duurzame en circulariteit ontwerpprincipes.

Vanaf het allereerste moment sinds de oprichting van de CROWD-groep hebben we als doel om mensen aan te moedigen naar buiten te gaan en de leidende groep te worden in straatmeubilair, openbare beschutting en fietsparkeerinfrastructuur in heel West-Europa.
Al in 2019 namen we een klein belang van 20% in LUMIGUIDE, terwijl het bedrijf zich nog aan het ontwikkelen was. Nu is het met groot genoegen dat wij als CROWD vandaag de 100% overname van LUMIGUIDE Smart Mobility Solutions in Nederland kunnen aankondigen.

LUMIGUIDE is een leverancier van smart cities oplossingen. Zij maken gebruik van de kracht van IT en data technologie om steden te helpen vandaag kostenefficiënte keuzes te maken en duurzaam stedelijk beleid voor morgen te creëren. Met hun mobiliteitsadvies op maat en Smart Mobility Solutions op basis van de nieuwste technologieën bedienen zij wereldwijd overheden en bedrijven.

LUMIGUIDE heeft een passie voor softwareontwikkeling en het creëren van leefbare steden - dit betekent ervoor zorgen dat iedereen zich gemakkelijk en op een duurzame manier door de stad kan verplaatsen. Dit omvat stressvrij parkeren van fietsen of auto's en het verkrijgen van de juiste informatie op het juiste moment tijdens het vinden van de weg door de stad. Het betekent ook dichtslibbende stadscentra en een aangename omgeving voor stadsbewoners en bezoekers.

Om hun visie van slimme, duurzame en bevredigende plaatsen om in te wonen en te bewegen te realiseren, bouwt LUMIGUIDE voort op drie succesvolle oplossingsgerichte pijlers: Smart Parking Management (helpt forenzen om beschikbare parkeerplaatsen te vinden en de gemeenten om hun parkeervoorzieningen te monitoren), Urban Mobility Management (biedt inzicht in voetgangers- en fietsverkeersstromen binnen de stad) en Smart Data Management (omvat een modulair smart city dashboard waar alle smart city data gecombineerd en gemonitord kunnen worden).

James Steward, CEO CROWD Group, zegt:
"CROWD heeft altijd geloofd in de mensen, en de producten die LUMIGUIDE genereert. Om deze betrokkenheid te tonen namen we (CROWD) al een klein belang van 20% in 2019, terwijl het bedrijf zich aan het ontwikkelen was. Van hieruit hebben we onze fundamenten, vertrouwen, relaties en de zakelijke richting en ontwikkeling verder opgebouwd. Vandaag verwelkomen we LUMIGUIDE volledig in de CROWD-groep door de resterende 80% aandelen te verwerven, uiteraard met behoud van het hele team van zeer getalenteerde individuen.
Onze visie stelt dat we "de leidende groep willen zijn in straatmeubilair, openbare beschutting en fietsparkeerinfrastructuur met een belangrijke focus op Circulariteit en Smart city oplossingen in West-Europa".

We zijn nu inderdaad de leidende groep in Europa, en met LUMIGUIDE volledig in de groep, kunnen onze smart city oplossingen focus, en plannen volledig worden ontwikkeld, ingezet en gerealiseerd.
We heten LUMIGUIDE van harte welkom in onze groep en zijn zeer enthousiast om ons verder te ontwikkelen op het gebied van de slimme stad."

Monique Harmsen, CEO van LUMIGUIDE onderstreept deze uitspraak:
"Door de krachten te bundelen met de CROWD Group, met zijn leidende positie in de Europese markt voor fietsparkeerinfrastructuur, zal LUMIGUIDE Smart Mobility Solutions als koploper in slimme parkeertechnologie zijn horizon nog verder kunnen verbreden. De sterke gedeelde waarden binnen de Groep met betrekking tot duurzaamheid, klantgerichtheid en kennisdeling zullen ons in staat stellen om nog beter dan voorheen te doen wat we doen: slimme oplossingen creëren om fietsen te bevorderen als integraal onderdeel van stedelijke mobiliteit. Als marktleider in op AI gebaseerde fietsdetectiesystemen kijken we bij LUMIGUIDE Smart Mobility Solutions erg uit naar de samenwerking met CROWD om nieuwe technologieën te ontwikkelen waar onze klanten baat bij hebben. We zijn allemaal erg enthousiast om te zien wat de toekomst brengt!"

Over CROWD
Creators of the outside world is een jonge en innovatieve groep van gevestigde bedrijven die zich bezighoudt met het ontwerpen en inrichten van de openbare ruimte. De speerpunten van CROWD liggen binnen Fietsinfrastructuur, Overkappingen en Straatmeubilair.
CROWD wil een bewuste bijdrage leveren aan de leefomgeving van de samenleving door producten te ontwikkelen die modaal vervoer, socialisatie en interactie mogelijk maken, samen met duurzame en circulaire ontwerpprincipes. De meerderheidsaandeelhouder van CROWD is CONVENT CAPITAL.
CROWD werd opgericht in 2014 en bestaat via haar buy & build strategie nu met de overname van LUMIGUIDE uit 6 bedrijven, namelijk VelopA, ZIEGLER, IJslander, HITSA (inclusief LAMPAS) en Bailey Street Furniture Group (inclusief Cyclepods). De omzet van de groep bedraagt meer dan €120 mln, met in totaal 9 hoofdkantoren in 5 landen en 5 productielocatie.

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.