Scholen mobielvrij: hét moment om het schoolplein aan te pakken

Veel scholen in België, net als in vele andere Europese landen, kiezen er bewust voor om een mobielvrije omgeving te creëren. Mobiele telefoons leiden af ​​en zorgen ervoor dat leerlingen slechter presteren.

Uit meerdere onderzoeken en de dagelijkse praktijk blijkt dat geen telefoons op school diverse voordelen met zich meebrengen. Leerlingen zitten niet meer de hele pauze naar hun telefoon te staren, maar zijn druk in gesprek met elkaar. Er wordt zelfs weer gevoetbald op het schoolplein. Hier een aantal voordelen op een rij:

Verbeterde sociale vaardigheden: zonder de afleiding van smartphones worden leerlingen gestimuleerd om persoonlijke gesprekken aan te gaan. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden, zoals het vermogen om te luisteren, empathie te tonen en effectief te communiceren.

Verhoogde concentratie: zonder constante meldingen en afleidingen van sociale media, kunnen leerlingen zich beter concentreren op hun schoolwerk. Dit kan resulteren in verbeterde leerprestaties en een efficiënter leerproces.

Versterkte onderlinge banden: het ontbreken van mobiele apparaten moedigt leerlingen aan om meer te verbinden met elkaar. Ze vinden andere manieren om te communiceren, zoals face-to-face gesprekken, samen spelen en samenwerken aan projecten.

Bevordering van fysieke activiteit: zonder de verleiding van smartphones worden leerlingen aangemoedigd om actief te zijn tijdens pauzes en vrije tijd. Dit kan leiden tot een gezondere levensstijl en een beter welzijn.

Een goed ingericht schoolplein bevordert de interactie

Een belangrijk aspect van het bevorderen van interactie tussen leerlingen is het creëren van een stimulerende buitenomgeving. Nodig leerlingen uit om naar buiten te gaan en met elkaar te spelen of samen in gesprek te gaan. Het schoolplein is de plaats waar vriendschappen opbloeien, waar kinderen leren samenwerken en waar ze lekker hun energie kwijt kunnen. Het moet dus een plek zijn waar ze veilig kunnen spelen, ontdekken en ontspannen.

Wij hebben jarenlange ervaring met het inrichten van schoolpleinen: van speelse zitbanken en boombanken tot tafeltennistafels, basketbaldoelen en pannakooien. In combinatie met ons straatmeubilair en onze sport- en speelvoorzieningen, bieden wij een breed scala aan duurzame concepten om het schoolplein aantrekkelijker te maken. Altijd van hoogwaardige kwaliteit en met een lange levensduur. Maar onze expertise reikt verder. Als marktleider op het gebied van fietsparkeren, kunnen wij altijd een passende oplossing bieden voor het stallen van fietsen.

Heeft u plannen voor het (her)inrichten van uw schoolplein?
Contacteer ons. Onze adviseurs helpen u graag verder om samen tot de beste oplossing te komen voor uw situatie.

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.