Bezoek onze lezing ‘Bewust fietsenrekken kiezen en de nieuwe norm FietsParKeur’.

 

VelopA is op 27 en 28 september 2023 aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte Jaarbeurs Utrecht. We zijn niet alleen met een stand aanwezig om u de nieuwe generatie fietsparkeersystemen te laten zien, maar ook om u bij te praten over FietsParKeur, dé nationale norm voor fietsparkeren.

Aantal fietstypes neemt toe

Het blijkt dat bij keuzes voor een fietsparkeersysteem in een stalling of overkapping vaak niet goed naar de specificaties wordt gekeken. Daarnaast wordt er niet voldoende onderzoek gedaan naar de typen fietsen die geparkeerd zullen gaan worden in een dergelijke stalling. Tegelijkertijd is er een grote verscheidenheid aan fietsparkeersystemen verkrijgbaar, ieder zijn eigen sterke punten. Nu ook het aantal fietstypes toeneemt, is het van belang een weloverwogen keuze in te maken.

FietsParKeur normering officieel van kracht

We willen allemaal dat fietsenrekken, die worden geplaatst, daadwerkelijk worden gebruikt. Hoe kun je, door bewuste keuzes, fietsers verleiden om fietsen in het rek te plaatsen? Twee jaar geleden is de FietsParKeur norm grondig herzien en is sinds dit jaar officieel van kracht. FietsParKeur is een gedifferentieerde norm geworden, waarin rekening gehouden wordt met specifieke doelgroepen en fietstypes. We leggen uit hoe de herziene norm toegepast kan worden in de praktijk.

Lezing FietsParKeur

Via de lezing praat Feiko Withagen (lid van college van deskundigen FietsParKeur) u bij over de nationale norm FietsParKeur en worden de mogelijke keuzes getoond. Op de stand op de Vakbeurs Openbare Ruimte zullen we u daarna verder van advies voorzien. Er is ook een verdiepende brochure over FietsParKeur op de stand af te halen.  

Bent u binnen uw gemeente verantwoordelijk voor (fiets)mobiliteit of fietsparkeren in het bijzonder? Dan is deze lezing zeer nuttig om te volgen. Kom op 27 of 28 september naar de Jaarbeurs Utrecht. De lezing is van 11:30 uur tot 12:00 uur in de Julianazaal 3 (1ste verdieping).

Klik hier voor meer informatie en om u gratis in te schrijven voor Vakbeurs Openbare Ruimte Jaarbeurs 2023.

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.