Fietsenstalling metamorfose bij Fontys Hogescholen

Fietsenstalling metamorfose bij Fontys studenten en medewerkers moeten hun fiets veilig en droog kunnen stallen. Een sterk verouderde fietsenstalling moest plaats maken voor een nieuwe overkapping en fietsenrekken.

Fontys Hogescholen is met zo’n 40.000 studenten en 4.000 personeelsleden een van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland. Bij Fontys Den Bosch studeren en werken enkele duizenden mensen waarvan een groot aantal op de fiets komt.

Studenten en medewerkers moeten hun fiets veilig en droog kunnen stallen. Een sterk verouderde fietsenstalling moest plaats maken voor een nieuwe overkapping en fietsenrekken. Efficiënter omgaan met de beschikbare ruimte, de veiligheid, het gebruiksgemak en het droog kunnen stallen waren daarbij de sleutelbegrippen. De gloednieuwe fietsenstalling heeft voor een ware metamorfose gezorgd.

Fontys vond de juiste oplossing in de Deposito overkapping en Variant+ fietsenrekken van VelopA. De nieuwe Variant+ fietsenrekken leveren een ruimtebesparing op, waardoor een aanzienlijk kleinere overkapping nodig bleek te zijn. Op de vrijgekomen ruimte zijn extra parkeerplekken voor auto’s gemaakt. “Een groot deel van de oude fietsenrekken was alleen geschikt voor fietsen met brede banden. In de nieuwe rekken kunnen fietsen met zowel brede als smalle banden veilig en snel geparkeerd worden.“ aldus Gerard Hendriks, Projectleider Dienst Huisvesting en Facilitaire Zaken.

  • plaats: Den Bosch, Nederland

  • locatietype: Onderwijsinstelling

  • opdrachtgever: Fontys Hogescholen

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.