Johan Cruijf Court Eljero Elia veld in Den Haag

Op woensdag 13 oktober opende Eljero Elia zijn eigen Cruyff Court in Den Haag. Het is de eerste keer dat VelopA een Cruyff Court heeft mogen leveren. Het Omnistadium is hiervoor uitgerust met een oranje goal 5x3 meter en een speciale poort. Rondom het Cruyff Court Eljero Elia Veld is een compleet sport- en speelpark voor jong en oud ingericht. Sportwethouder Karsten Klein is blij met het nieuwe veld: “Voor onze kinderen is het heel belangrijk dat er genoeg ruimte is om hun favoriete sport te kunnen doen. Bewegen is namelijk essentieel voor een goede gezondheid.”

Als Talent van het Jaar in de Eredivisie seizoen 2008-2009, heeft Eljero Elia een Cruyff Court cadeau gekregen. Eljero Elia heeft gekozen om het veldje in Den Haag aan te laten leggen omdat hij daar opgroeide in de buurt van het Ketelveld. Tijdens de opening vertelde de voetballer over de tijd dat hij zelf als jongetje ‘Amerikaantje’ speelde op en om het voormalig Ketelveld, de plek waar het Cruyff Court is aangelegd.

Rondom het Cruyff Court Eljero Elia Veld is er ook een hardloop- en sprintbaan, fitnessparcours, meidenspeelplek en een jeu de boulesbaan gerealiseerd door VelopA. Al deze voorzieningen zorgen ervoor dat het Cruyff Court en de omgeving mogelijkheden biedt voor zowel jong als oud.

“Ik vind het een eer dat er een Cruyff Court naar mij is vernoemd. Als je een Cruyff Court betreedt, lijkt het net alsof je een kleine voetbalarena binnenkomt. Dat maakt het een heel speciaal voetbalveldje. Ik ben erg onder de indruk van alle enthousiaste mensen hier en de steun die ze me geven, hier zijn geen woorden voor. Ik hoop dat iedereen hier zuinig met mijn Cruyff Court omgaat, het is mijn cadeau aan alle kinderen van de Molenwijk". Aldus Eljero Elia over zijn Cruyff Court.

Sportwethouder Karsten Klein is blij met het nieuwe veld: “Voor onze kinderen is het heel belangrijk dat er genoeg ruimte is om hun favoriete sport te kunnen doen. Bewegen is namelijk essentieel voor een goede gezondheid. Het is fantastisch dat juist Eljero hier het veld komt openen. Hij geldt als een groot voorbeeld voor onze Haagse kinderen”.

Op het vernieuwde Ketelveld bestaat de mogelijkheid allerlei activiteiten te organiseren. De scholen uit Laak Noord kunnen er bijvoorbeeld gymlessen en sportdagen houden. De gemeente Den Haag zorgt er in samenwerking met de Richard Krajicek Foundation voor dat er na schooltijd een activiteitenleider/beheerder aanwezig is. Ook wordt er sportmateriaal uitgeleend. De beheerdersruimte, waar zich openbare toiletten bevinden, is al aanwezig. Het veld is niet alleen bestemd voor activiteiten voor jeugd en jongeren, maar ook voor volwassenen en ouderen. De gemeente Den Haag is van plan met organisaties uit de wijk ook voor hen activiteiten te organiseren.

  • Plaats: Den Haag

  • opdrachtgever: Gemeente Den Haag

  • Jaar van oplevering: Oktober 2010