Omnistadium Helderse Visbuurt Den Helder

De Helderse Visbuurt is een fraai Omnistadium rijker. De bewoners wilden in de Vijzelstraat graag een echte sportkooi op een pleintje waar voetballende jongeren (geluids)overlast gaven. De feloranje kooi kwam er en is esthetisch én sociaal een sportieve aanwinst voor de buurt. Bewoners tevreden en de gemeente ook.

Op het pleintje stond een hekwerk van 1 m hoog dat als voetbalkooi werd gebruikt. Maar de overvliegende ballen waren een crime voor de bewoners, ook was er veel geluidsoverlast. Omdat het hekwerk niet goed functioneerde, leidde dat tot vernieling en zo liep de ergernis van de buurt op. De bewoners stapten naar de gemeente voor een goede spelvoorziening. De gemeente ging met hen in gesprek en samen maakten ze de keuze voor het Omnistadium dat sinds augustus 2017 in gebruik is. 

Voetbal en basketbal
In de sportkooi (12,25 m x 18,49 m) zijn tevens baskets aangebracht, dus er kan ook worden gebasketbald. Tussen de panelen van het hekwerk zijn kunststof klemmen bevestigd die trillingen tegengaan en geluidsoverlast verminderen. Om de beperkte ruimte optimaal te benutten zijn twee Chico doelen geplaatst. Aan de kant van de woningen is het Omnistadium verhoogd met een dakboog.

Positieve reacties over kleur en model
Op dit trapveld is nu een volwaardige sportvoorziening gekomen, meent opzichter Rick van Esch van de gemeente Den Helder. “De uitvoering is me prima bevallen, VelopA heeft een goede ploeg monteurs ingeschakeld die met eigen ideeën en initiatieven over de aanpak kwam. We krijgen er veel positieve reacties over, ook vanwege de kleur en het model. Het Omnistadium straalt een hoop uit.”

Ook de buurt een boost geven? Neem contact met ons op of lees meer over het Omnistadium.

  • plaats: Den Helder

  • locatietype: Speeltuin en buurt trapveldje

  • opdrachtgever: Gemeente Den Helder

  • jaar van oplevering: 2017

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.