Universitair Medisch Centrum Groningen

Een groot deel van de medewerkers, bezoekers, patiënten en medische studenten van het UMCG Groningen komt op de fiets en wil zijn fiets veilig stallen. “De Riksja’s gaan bijna aan het eigen succes ten onder. Ze staan helemaal vol!”

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. In januari 2012 is het ziekenhuis gestart met een stallingsbeleid. Het doel is dat mensen de fietsen in de rekken plaatsen. Het terrein van het ziekenhuis moet namelijk veilig, toegankelijk en netjes zijn. Fietsen op de stoep horen daar niet bij. Genoeg fietsenrekken wel.
Daarom is het aantal fietsenstallingen inmiddels uitgebreid tot ruim 7000 fietsparkeerplekken. Bij de keuze van de producten is sterk rekening gehouden met een uniforme uitstraling en het gemak voor de fietsers, scooter- en motorrijders.
Over het uitgestrekte terrein staan de verschillende stallingen zoveel mogelijk verspreid. Hierbij is rekening gehouden met de routes van doelgroepen. Voor de patiënten is er een fietsenstalling vlak bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Zo kunnen zij snel parkeren en hoeven niet ver te lopen. Medewerkers kunnen o.a. bij de zijingang in een grote fietskelder met toegangscontrole hun fiets stallen. In deze fietskelder zijn dankzij het dubbellaags fietsparkeersysteem Easylift+ bijna twee keer zo veel fietsparkeerplekken gerealiseerd.

  • plaats: Groningen, Nederland

  • locatietype: Ziekenhuis

  • opdrachtgever: Universitair Medisch Centrum Groningen

  • jaar van oplevering: 2010

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.