Sportfaciliteiten op maat - Johan Cruijff Court Hoorn

Een intensieve samenwerking tussen de Gemeente Hoorn, de Cruyff Foundation en VelopA heeft geleid tot de realisatie van een Omnistadium op maat. De gemeente zocht een oplossing voor een locatie in Zwaag waar het voetbalveld tussen twee drukke wegen ligt. Essentieel was dat de bal binnen de voetbalkooi zou blijven. Daarnaast wilde de gemeente dat de toeschouwers binnen het stadion konden zitten en het vrije zicht op het veld niet belemmerd zou worden.

Onze planontwerpster Liess Faber vertelt: “Door een extra korte wand tussen de hoge wanden te plaatsen en de kooi iets breder te maken, kon er een toeschouwers-sluis worden gerealiseerd. Een perfecte oplossing voor de klantvraag en ook goed te realiseren. Het is relatief makkelijk samen te stellen met de modulaire elementen van het Omnistadium.”

Over het Omnistadium is een net gespannen om de hoogvliegende ballen binnen de voetbalkooi te houden. En door de elementen van de Omnibox toe te voegen ontstond ook gelijk de zitruimte voor de toeschouwers in de kooi. De Omnibox elementen kunnen ook als reservebank dienen voor de spelers.
Aan de fietsers is ook gedacht. De voetballende jongeren en het publiek kunnen gebruik maken van de Scala fietsleunrekken van VelopA.  
Daarnaast heeft de gemeente samen met de Cruyff Foundation de financiering voor de kunststof grasmat kunnen realiseren. Een geweldige samenwerking waar de jongeren uit Zwaag nog jaren plezier aan zullen beleven.

  • plaats: Zwaag, Nederland

  • opdrachtgever: Gemeente Hoorn

  • jaar van oplevering: 2015

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.