Van Bronckhorstveld in Krimpen aan den IJssel

De beoordelingscommissie en de aanwezige jeugd waren onder de indruk van uw plan!" Dit zijn de woorden van Johan Baars, inkoopcoördinator Gemeente Krimpen aan den IJssel, toen de aanbesteding voor de aanleg van een multifunctioneel kunstgrasveld bij het Zwaneneiland in 2016 VelopA werd gegund. In samenwerking met onze kunstgrasleverancier KSP hebben we in een maand tijd een plan van aanpak geschreven en een passend ontwerp gemaakt. Uiteindelijk heeft de presentatie aan de jongeren de doorslag gegeven. De gemeente heeft op 22 mei 2017 het Omnistadium sportveld cadeau gegeven aan Giovanni van Bronckhorst.

Al sinds 2014 probeerde de jeugd een sportveld op een centrale plek in Krimpen aan den IJssel te realiseren via de gemeente. Een groep jongeren in de leeftijdscategorie van 8 tot 20 jaar boog zich samen met de gemeente en jongerenwerkers over de vraagstuk welke sporten zij graag terug wilden zien op deze plek.

Al hun inzet werd twee jaar later dik beloond. Krimpen aan den IJssel kreeg een bijna 40 meter lange Omnistadium waar (straat)voetbal, volleybal, tennis, korfbal, hockey en badminton gespeeld.

Speciaal voor het opbergen van divers sportmateriaal is er ook een opbergbox ontwikkeld, dat tevens dienst doet als spelersbank. Dat het Omnistadium uiterst geluidsarm is én toegankelijk voor mindervaliden, zijn absolute pluspunten.

Niet alleen de wensen van de jeugd werden hiermee vervuld. Met de komst van het Omnistadium zijn ook nieuwe mogelijkheden ontstaan voor jongerenwerkers van SynerKri, de omliggende scholen, de omwonenden en sportverenigingen uit de buurt. 

Van Bronckhorstveld
Het Omnistadium is 22 mei 2017 omgedoopt tot het 'Van Bronckhorstveld'. Dit ter ere van Giovanni van Bronckhorst, die op dezelfde dag is gehuldigd in zijn woonplaats, omdat hij landskampioen is geworden met Feyenoord.

  • plaats: Krimpen aan den IJssel, Nederland

  • locatietype: Park bij een woonwijk

  • opdrachtgever: Gemeente Krimpen aan den IJssel

  • jaar van oplevering: 2016

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.