Prestige project De Entree fietsenstalling

In het water, voor de hoofdingang van Amsterdam Centraal Station, op het deel dat tot juli 2018 dienst deed als busstation, is de grootste fietsenstalling van Amsterdam - met circa 7.000 fietsparkeerplekken - gerealiseerd. Een immens project dat in 2018 van start is gegaan en in januari 2023 feestelijk wordt geopend. Het is de eerste fietsenstalling ter wereld die onder water is gebouwd. Het prachtige architectonische ontwerp is gecreëerd door wUrck architecten. Naast het ontwerp van de fietsstalling, is wUrck verantwoordelijk voor het ontwerp van de lage kade en hebben zij de supervisie op alle architectonische componenten van de Entree, zoals de bruggen en steigers.

De fietsenstalling maakt onderdeel uit van het project De Entree, waarbij het hele stationsgebied aan centrum-zijde overzichtelijker en aantrekkelijker is gemaakt. Het project bestond onder andere uit het vernieuwen van het Stationsplein en de bruggen naar het Stationseiland, nieuwe kades en steigers, tramsporen en haltes en grote delen van de Prins Hendrikkade.

De gecreëerde 7.000 fietsparkeerplekken zorgen ervoor dat de fietsplekken op straat weg kunnen. Ook de fietsflat gaat dicht. Er komt dus veel meer ruimte voor voetgangers en er zijn minder obstakels. Daardoor wordt het stationsgebied overzichtelijker, veiliger én aantrekkelijker.

VelopA heeft, in opdracht van Max Bögl en Gemeente Amsterdam, de CapaCITY dubbellaagse fietsenrekken geleverd voor dit unieke project. VelopA is al meer dan 60 jaar marktleider op het gebied van fietsparkeersystemen binnen Europa.

  • plaats: Amsterdam

  • locatietype: Ondergrondse fietsenstalling

  • opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

  • jaar van oplevering: 2023

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.