Circulaire RINO banken sieren het vernieuwde Mariaplein in Haalderen

Afgelopen april werd het gerenoveerde Mariaplein in Haalderen officieel geopend door de burgemeester. Hiermee krijgt Haalderen weer een dorpskern waar inwoners trots op kunnen zijn en een centrale, groene ontmoetingsplek voor jong en oud. Het Mariaplein is lange tijd een doorn in het oog geweest; het nodigde niet uit om naartoe te komen. Met de komst van een nieuw appartementencomplex in maart 2023 werd het tijd om het dorpsplein opnieuw in te richten.

Door inwoners erbij te betrekken is er besloten, dat het Mariaplein groener moest worden en beter verlicht. Er moest ook ruimte komen voor kinderen om te spelen. Studenten van de opleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen van Hogeschool Saxion in Apeldoorn hebben op basis van alle input een ontwerp gemaakt, dat enthousiast werd ontvangen door de gemeente.

In opdracht van de gemeente Lingewaard en in samenwerking met Haalderen Leeft, is Neijenhuizen Infra aan de slag gegaan om het Mariaplein te vergroenen en kindvriendelijker te maken. Wij zijn er trots op dat wij voor dit mooie project de duurzame circulaire betonnen Rino banken hebben mogen leveren. Met deze stoere buitenbank kunnen opvallende en gevarieerde opstellingen worden gemaakt, zoals de speelse slingervorm die bij dit project is gecreëerd.

Het Mariaplein is nu meer dan alleen een mooi plein; het is een groene en duurzame plek waar kinderen kunnen spelen en buren elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen setting.

  • plaats: Haalderen, Nederland

  • locatietype: Dorpsplein

  • opdrachtgever: Gemeente Lingewaard

  • jaar van oplevering: 2024

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.