Fietsparkeren op Rotterdam Centraal

Maandag 18 november 2013 is een gloednieuwe ondergrondse fietsenstalling op het stationsplein van Rotterdam geopend. Deze ruime en kleurrijke fietsenstalling is voorzien van het Easylift+ dubbellaags fietsparkeersysteem.

Er zijn totaal 5190 fietsparkeerplekken gerealiseerd, waarvan 1430 bewaakt. Vanuit de nieuwe ondergrondse fietsenstalling is er een directe verbinding met het metrostation Rotterdam Centraal en de OV-terminal.

Kleuren sluiten aan op metrostation
De stalling is een ontwerp van architect Maarten Struijs. Kenmerkend voor zijn werk is het kleurgebruik, dat aansluit op de kleuren van het metrostation van Rotterdam Centraal. Het plafond, de kolommen en de wanden zijn parelwit. De vloer van de hoofdroute is rood, terwijl voor de gangen met de fietsenrekken de kleuren paars, blauw, groen, geel en oranje gebruikt zijn.

Elk pad heeft een nummer
Naast de kleuren van de paden, heeft elk pad een nummer en de handvatten van de fietsenrekken hebben één van de zes kleuren. Hierdoor is de fiets gemakkelijk terug te vinden.

Sensoren
Om voldoende plek voor iedereen te garanderen, mogen de fietsers de onbewaakte stalling niet als een fietsopslag gebruiken. De stalling heeft sensoren, die bijhouden hoe lang een fiets wordt gestald. De fiets wordt weggehaald als de termijn is overschreden.

Bron: www.rotterdam.nl

Easylift+
De Easylift+ is een zeer gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem. De fietsen worden boven elkaar gestald waardoor de fietsparkeercapaciteit verdubbelt. Bij het stallen in de bovenste etage helpen geïntegreerde gasveren bij het optillen van de fiets. Een uniek dempsysteem zorgt voor een gecontroleerde “hands-free” daling wanneer de fiets wordt uitgenomen. Zo is ook het stallen op de bovenste etage geen enkel probleem.

  • plaats: Rotterdam

  • locatietype: station

  • opdrachtgever: Ballast Nedam

  • jaar van oplevering: 2013

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.