Streetworkout bootcamp op maat

Met een streetworkout tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude Rijndijk zouden bewoners uit beide kernen lekker kunnen sporten in het buitengebied. Dat was het idee van de werkgroep Sportstimulering in 2015, de gemeente bleek enthousiast. Twee jaar later staan op 3 locaties aan het Molenpad 5 grotere sporttoestellen en een aantal kleinere. Stoer maatwerk in hout en staal van VelopA, bedacht door de werkgroep.

Medewerker beleidsuitvoering Marieke Rodenbach van de gemeente Zoeterwoude raakte er bij betrokken voor het programma van eisen. Ook zat ze aan tafel tijdens de leveranciersselectie.

“Tijdens de opening kregen we leuke en positieve reacties. En als ik er langs fiets zie ik veel mensen bezig. De sporttoestellen worden heel goed gebruikt, ook door sportgroepen.”

Stoere materiaalkeuze
Het parcours mocht weinig onderhoud vergen, moest passen in de landelijke omgeving en er waren functionele eisen. De stoere materiaalkeuze (hout en staal) en onverharde ondergrond sluiten er naadloos op aan. Over een lengte van in totaal 1,7 km zijn toestellen voor verschillende oefeningen en spiergroepen geplaatst. De buikspierblokken staan op iedere locatie.

Bedrijf uit de regio
Aan de hand van het programma van eisen bleek VelopA de leverancier die aan alle eisen voldeed. VelopA is bovendien een bedrijf uit de regio én leverancier van divers straatmeubilair in de gemeente. Met de werkgroep kwam zij samen tot het voorstel waar de gemeente zich in kon vinden.

  • plaats: Zoeterwoude, Nederland

  • opdrachtgever: Gemeente Zoeterwoude

  • jaar van oplevering: 2017

 

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.