Omnifield - hoe richt u de ideale sportplek in?

Het inrichten van de ideale sportplek is niet eenvoudig. Moet het een serie kleine sportveldjes worden? Of toch één grote plek? En welke sporten moeten er mogelijk zijn? Op die laatste vraag hebben wij een eenvoudig antwoord; zoveel mogelijk. Met het Omnifield creëert u heel eenvoudig een multisportveld. Een nieuwe manier van denken om op iedere locatie de ideale sportplek samen te stellen. Het Omnifield concept draait om een aantal gedachten:

  • zoveel mogelijk sporten op een locatie
  • kleine veldjes bieden ruimte aan meer sporten voor meer kinderen 
  • elke sport moet een variant voor de openbare ruimte hebben

Elke sport in de openbare ruimte

Natuurlijk is er niet voor elke sport een goede buitenvariant beschikbaar, maar het stimuleert ons wel om hier over na te denken. Door creatief te zijn en door goed gebruik te maken van onze bestaande sportproducten kunnen we ondertussen al meer dan 30 sporten in de buitenruimte mogelijk maken. En dat is de kern van een multisportveld. Het tweede uitgangspunt is dat we zoveel mogelijk sporten op een locatie willen kunnen aanbieden. Hierdoor creëer je een diverse en multifunctionele sportplek.

Omnifield is een multisportveld en stimuleert om elke sport in de buitenruimte uit te oefenen | VelopA NV

Een greep uit de mogelijkheden:

VelopA NV - Omnifield concept 1

VelopA NV- Omnifield concept 2

VelopA NV- Omnifield

Divers sportaanbod

Als een grote locatie wordt opgedeeld in kleinere veldjes, dan is er plaats voor zoveel mogelijk sporten. Vervolgens moet er gekeken worden naar welke sporten er allemaal kunnen worden toegepast. Dat hangt af van uw wensen. Soms wil men bewust geen voetbal, maar bijvoorbeeld wel cricket. Ook speelt het oppervlak een belangrijke rol. Sommige sporten hebben meer ruimte nodig, of zijn lastig te combineren op een veld met andere sporten.

Het opdelen van het veld heeft nog een extra voordeel. Door de verschillende mini-veldjes kunnen meerdere groepjes tegelijk sporten, zonder elkaar in de weg te zitten. Zo kunnen de grote jongens lekker hockeyen, terwijl de kleintjes aan het voetballen zijn. En doordat de beschikbare ruimte efficiënter gebruikt wordt (minder lege ruimte), is er ook plaats voor meer kinderen.

Oplossing voor?

Een multifunctioneel veld, ingericht op basis van het Omnifield concept, is ideaal voor locaties met veel kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Denk bijvoorbeeld aan scholen, of georganiseerde playgrounds als in Schiedam. Maar ook op een camping biedt het uitkomst als animatieplek.

Ga naar ons sportaanbod

Referentieprojecten

VelopA NV- Omnifield concept Park Woudhoek Schiedam

Park Woudhoek Schiedam

Onderwijsinstellingen | Alle leeftijden | 13 sporten op 1 veld

VelopA - Omnistadum MFC Het Spectrum - Burdaard

MFC Het Spectrum

Binnenstedelijke locaties | 2 tot 5 jaar | Burdaard

Valeriusrondeel en Schemerhoek

Woonwijken | jongens en meisjes vanaf 5 jaar | Capelle aan den IJssel

  Het artikel is toegevoegd aan uw overzicht.


  Het product is toegevoegd aan uw selectie.